Artiklar

Startar din egna ekologiska odlad trädgård

Plantering av en trädgård kan låta överväldigande i början, särskilt om du är en nybörjare, men med viss planering kan det vara ett roligt och enkelt projekt. Oavsett om du är nybörjare på trädgårdsarbete eller en erfaren trädgårdsmästare, måste du förstå alla nödvändiga grunderna för plantering innan du ens komma igång. Det är viktigt att du läser allt du kan om de växter du vill odla. Genom att göra detta har du en bättre uppfattning om vilken typ av växter som är bäst för din trädgård.

Först och främst måste du bestämma hur mycket utrymme du har tillgängligt för din odling plats i trädgården. Du måste också bestämma hur stor av en gård du faktiskt har innan du börjar gräva i din trädgård. En annan viktig sak är att se till att du köper rätt frön för din trädgård. Det finns vissa växter som gör bra tillsammans, såsom tomater. Du måste också se till att du har rätt mängd jord. Med andra ord, om du har ett torrt klimat, måste du vattna din trädgård mer än om du har ett fuktigt klimat. Vilken typ av grönsaker du planterar i din trädgård beror också på säsongen. Under vintern kan du odla jordgubbar och morötter. På sommaren kanske du kan odla tomater, paprika, squash, meloner, sallad och spenat.

Skapa en odlingsplan

Innan du planterar din hem trädgård, se till att testa den med några av växterna i din trädgård. Om det finns några problem, kan du snabbt lösa dem genom att återplantera samma växter som inte gjorde så bra. När du slutligen bestämmer dig för att plantera din hem trädgård, det finns några saker som du måste tänka på när du gör. Först och främst, se till att platsen är på den perfekta höjden. Det är också viktigt att ha en fast fot när du planterar din hem trädgård. Du bör också överväga vilken typ av gödningsmedel du kommer att använda för att befrukta din trädgård. De flesta människor väljer en lätt sort, eftersom de vill att deras växter att växa snabbt. Det finns andra sorter som kan ta upp till sex månader att mogna.Det är också viktigt att du vakar över dina växter när de har vuxit klart. Du kanske vill beskära några av dem för att få dem att se vackrare ut. Se till att de är väl vattnas och inte lämnas för länge.

Klimatet i ditt område kan påverka de olika typer av grönsaker som du planterar i din trädgård. När vintern sätter in, kommer de flesta grönsaker växa mycket långsamt. Detta innebär att den tid det tar dem att växa kommer att vara mycket längre än den tid det tar samma växter på sommaren. När du planterar ett hem trädgård, kanske du vill odla mer frukt och grönsaker än du har i ditt hus just nu. Anledningen till detta är att du kommer att ha mer kvar än du kan äta. När sommaren är, kan du sedan skörda dina produkter och använda den för att göra sylt, konserver, pajer, såser, puddingar och juice och även bröd. Dessa är några av de livsmedel du kan göra under höst-och vintermånaderna. Under vintermånaderna bör du se till att du skär ner på mängden produkter du lägger ut och mängden matlagning som du gör. Om du håller produkterna färska året runt, bör du kunna mata din familj utan att behöva oroa sig för att ha för många rester. Kom bara ihåg att du också måste kontrollera växterna när de är i blom. Vänta inte tills det kalla vädret kommer för att börja trimma tillbaka bladen. När du har fått nog av bladen, kan du sedan börja förbereda sig för våren.

ÄR du intresserad av shopping är denna blogg fias83.bloggar.net värd ett besök.