Artiklar

Handel – försäljning av produkter och tjänster

Termen handel missförstås ofta när det gäller finansmarknaderna. Det är lätt att tänka på termen som att bara köpa och sälja, men i verkligheten innehåller handeln mycket mer än så. Handel innebär ofta överföring av tillgångar eller tjänster från en enhet eller individ till en annan, vanligtvis i utbyte mot kontanter. Det finns flera typer av handel, inklusive köp och försäljning av varor, köp och försäljning av tjänster, köp och försäljning av valutor, och andra typer av transaktioner. Ekonomer kallar ett system eller nätverk en marknad bara för att det tillåter handel att ske. Ett stort antal människor är inblandade i handel. Utbytet av varor kallas byteshandel. När du köper något som någon annan är villig att ge upp, till exempel en tjänst, eller när du gör ett köp som någon annan vill, du är engagerad i en handel.

Företagskrediter och pengar

Vid köp och försäljning av fysiska varor har båda parter tillgångar som de är villiga att sälja. I detta fall har en köpare två typer av tillgångar: sin egen tillgång och tillgångarna i någon annan. Dessa kallas kapital och skulder. Det är oftast bäst att gå med din egen tillgång om du inte kan få ut något av försäljningen, så det är en bra idé att veta vilken typ av tillgångar du har och vilken typ av tillgångar du vill sälja innan du kommer igång. En person som inte har något kommer inte att kunna tjäna några pengar, och kommer att behöva hitta någon som kommer. Ibland innebär detta att anställa en mäklare, som är en mellanhand, eller det kan innebära någon form av arrangemang som säkerställer att den person som säljs har en tillräcklig summa pengar för att betala mäklaren. Pengar spelar en viktig roll i processen för handel. När ett företag är på pengar, det kommer att bli svårt för det att fortsätta köra. Ett sätt att hålla ett företag går är genom användning av kredit. Ett företag kan skapa en skuld för att få kredit att använda när den behöver pengar för att betala för sina räkningar. Denna kredit kan användas för många saker. En ägare kan få en kredit för att hjälpa till med att betala av en inteckning på sitt hus eller få en kredit för sin bil. Det är möjligt att använda en kredit för att låna pengar för att investera i saker som affärsutrustning eller att betala för affärskostnader.

Handel handlar inte bara om att köpa och sälja tillgångar, utan också om köp och försäljning av tjänster. Tjänsten kan komma i olika former som information, arbete eller till och med produkter. Tjänster eller varor är inte alltid till salu. De kan köpas av ett företag från ett annat företag, ett företag som det äger, ett företag eller en tredje part. Ett företag som producerar information eller varor kan ta de varor det producerar och sedan sälja dem, som kallas produktion. Ett företag kan också bestå av ett nätverk av handlare. Dessa är individer som ständigt flyttar från ett företag till ett annat. Vissa handlare arbetar för sina arbetsgivare, medan andra arbetar självständigt. I båda fallen är de handel och industri en av de viktigaste delarna av verksamheten. Dessa affärer sker hela tiden. Det är möjligt att komma in i en handel om företaget du arbetar för inte har en näringsidkare, men du måste leta efter en annan verksamhet om arbetsgivaren gör.

Besök denna blogg jannes.bloggar.net om näringslivet för mer information.