Artiklar

Wimbledon – tennisklubben i England

Davis Cup Invitational, Royal and Ancient Golf Club, allmänt känd som Wimbledon, är en berömd internationell tennisklubb som är värd för singel- och dubbelmatcher i mästerskapstennis under säsongen. Det är en av de sex Grand Slam tennisklubbar i världen. Davis Cup är namnet på en turnering mellan USA och Storbritannien. Det har varit sedan 1882 och det spelas årligen i Storbritannien. Över femtio lag ingår normalt i denna turnering.  Dessa två grand slam är mycket populära tennisevenemang i Storbritannien.

Tennisspelarna i Wimbledon har lyckats säkra sin plats på högsta nivå av professionell tennis. De är erkända över hela världen och får olika utmärkelser för sina prestationer. Davis Cup tennisturnering hölls första gången i Wimbledon 1907. Det spelas för att avgöra de bästa nationerna när det gäller tennis. Det har kommit att bli en favorit händelse för alla tennis älskare från hela världen.

Många spelare från hela världen har vunnit Davis Cup, inklusive Argentinas Pele, Rafael Nadal, Roger Federer, Djokovic, Novak Djokovic, Andy Murray och Nikolay Davydenko. De fyra sista spelarna som vann Davis Cup från Storbritannien är David Ferrer, Andreas Seppi, Nick Kyrgios och Milos Raonic.

Tennisturneringar

De andra stora turneringarna i Storbritannien inkluderar Brabazon Open, Carling Masters, Scottish Open, Scottish Ladies, St Helens Open, Three Oaks, Claret Jug Masters, Chesterfield Ladies, Chesterfield Ladies Open, Cheshunt Open, Lyme Regatta, Slaget i London och Bay Hill Classic. Dessa olika typer av tennisturneringar spelas alla på olika arenor. Vanligtvis är de värd klubbar baserade i olika delar av landet.

Tennis fans från hela världen besöker Wimbledon för att se sina favoritspelare tävla i Davis Cup eller Wimbledonturneringen. Det finns många spelare som också har turen att vinna den prestigefyllda Davis Cup.

Besök denna sida sportsatsning.se om sportsbetting.