Artiklar

Inspiration att nå dina mål

Inspiration är drivkraften bakom vår verksamhet. Vi behöver inspiration för att hålla oss igång med ett uppdrag för att uppnå ett mål, så vi måste skapa idéer. Det är det som håller oss inspirerade, går när det verkar som om vi är på väg att ge upp.

Inspiration kan komma från en bild i en tidning, en låt i radion, eller från en tanke vi har haft sedan barndomen. Inspiration kan levereras av dig eller till och med externa källor. De flesta av oss har fått den inspiration som har fört oss mot slutförandet av ett projekt eller uppnåendet av ett mål.  Lyckligtvis finns det många inspirationskällor. Det finns en vän som kör sin bil baklänges. En annan vän älskar att surfa och som motiverar honom att gå ut och surfa. En man ser en tatuering som inspirerar honom att få en ny. Så att inspiration kommer att vara i viss mån levereras av den person som inspirerar honom. Färger är också en inspirationskälla. När du ser en färg vet du omedelbart vad det betyder och vad den symboliserar. Tänk på det, vill du bära rosa eftersom det är färgen på våren? Jag tror inte det. Men det blå kan verkligen inspirera dig att gå för en dag att surfa i havet och sanden i öknen. Färg är en annan inspirationskälla. Om en färg får dig att må bra, kommer du att inspireras att klä sig i den färgen. Det är hela idén bakom färgplanering. Välj färger som inspirerar dig, som röd, orange, gul, blå, m.m.

Hämta idéer från livet

Eftersom så många människor skulle vilja bli inspirerad, varför inte prova att använda en liten brun låda där du skriver dina drömmar? Kanske kommer det att inspirera dig att leva livet! Lådan kan fungera som en inspirationskälla. Du kommer att upptäcka att om du stänger lådan, det känns tyngre. Det beror på att det är precis så din fantasi känns när den blir aktiv. Ljud är en annan stor inspirationskälla. Om du hör en symfoni, kan du bli inspirerad att spela symfoni. Musiken får dig att må bra. Och du kanske till och med vill spela symfoni för andra människor. Ibland när vi lyssnar på musik av en symfoni, glömmer vi vad vi gjorde och börja föreställa oss att vi är någon annan. Musik kan få oss att känna oss inspirerade att spela symfoni eller slutföra en resa.

Inspiration är en drivkraft som gör att du lägger dina mål på is. Du kan bli inspirerad att ha en lyckad fest eller en dag full av aktiviteter. Ibland när jag avslutar ett hobbyprojekt, är jag inte motiverad att göra något annat. Det inspirerar mig att ta en paus och njuta av tid med min familj.

Detta är en bra blogg kreativitetsblogg.se om inredning.